Antreprenoriatul feminin

Antreprenoriatul feminin

Trăim într-o lume egală?

Suntem norocoși că nu trăim în lumea în care au crescut mamele și bunicile noastre, unde opțiunile de carieră pentru femei erau atât de limitate, însă, deși noi am crescut având aceleași drepturi ca și băieții, într-un mod foarte uimitor, în lumea de azi încă mai sunt femei care nu le au. Adevărul dur este că bărbații încă conduc lumea. Aceasta înseamnă că, atunci când vine momentul să se ia deciziile care ne afectează pe toți, vocile femeilor nu sunt auzite în egală măsură. 

Numerele spun povestea destul de clar: din cele 195 de țări independente din lume, numai 17 sunt conduse de femei. Global, femeile dețin doar 20% din locurile din parlamente. În Parlamentul European, o treime din locuri sunt ocupate de femei. 

Iar ceea ce pe noi ne interesează și ne preocupă cel mai mult este faptul că procentul femeilor aflate în posturi de conducere este și mai mic în business. Femeile reprezintă un procent neînsemnat de 4% dintre cei 500 de CEO din lista Fortune. La nivelul întregii Europe, femeile ocupă aproximativ 16 procente în locurile din consiliile de administrație, și numai 2,4 procente din totalul CEO sunt femei, în cadrul celor mai mari companii cotate la bursă. 

În România, femeile dețin aproximativ 12 procente din locurile în consiliile de administrație, dar nici o poziție de președinte în companiile principale listate la bursă. În cadrul acestor companii, există doar o femeie CEO. În marea majoritate a țărilor din toată lumea, femeile reprezintă sub 5 procente din numărul de CEO în cadrul corporațiilor de top. Nici una dintre aceste cifre nu se apropie de 50 de procente.

Deci, avem o problemă și aceasta este una evidentă: femeile se confruntă cu obstacole reale în lumea profesională, inclusiv sexismul flagrant și subtil, cu discriminarea și cu hărțuirea sexuală. De asemenea, femeile sunt puse în poziția de a face o alegere foarte complicată între succesul profesional și împlinirea personală. Un studiu făcut în USA a demonstrat că printre directorii executivi căsătoriți, copii au 2/3 din bărbați și doar 1/3 din femei, iar atât timp cât pentru a conduce o afacere doar femeile sunt nevoite să renunțe la viața lor personală, nu putem considera că treim într-o lume egală. 

Totuși, nu inegalitatea de șansă și prejudecățile societății sunt principalele cauze care împiedică femeile să reușească în antreprenoriat. Obstacolul principal, la fel ca în multe alte cazuri, este în capul nostru. Limitele pe care și le impun multe femei și neîncrederea lor în sine sunt unicele lucruri care le țin pe loc, unicele lucruri care pot să le oprească să conducă afaceri și lumea întreagă, alături de bărbați și nu din spatele lor.

woman-under-pendant-lights-looking-at-the-photo-on-the-wall-3584992

Barierele individuale

„Lupta nu e între tine și restul lumii, e între tine și mintea ta.”

Alexander den Heijer

 Înafara barierelor ridicate de societate, noi, femeile, suntem dezavantajate și de barierele ce există în noi înșine. Ezităm, indiferent că suntem în fața unor lucruri mărunte sau importante, pentru că ne lipsește încrederea în sine, pentru că nu ne exprimăm părerea și pentru că dăm înapoi, când ar trebui să înaintăm. Obstacolele interioare sunt aduse rar în discuție și adesea sunt subestimate. Cu toate acestea, ele joacă un rol major în stagnarea ascensiunii femeilor.


Asimilăm mesajele negative pe care le primim pe parcursul întregii noastre vieți – mesaje care ne spun că e greșit ca femeile să exprime ce gândesc, să fie agresive, mai puternice decât bărbații, astfel ajungând să coborâm nivelul propriilor așteptări în ceea ce privește realizările noastre. Ne ocupăm în continuare aproape în întregime de munci în gospodărie și de îngrijirea copiilor. Ne compromitem obiectivele privind cariera ca să facem loc pentru parteneri și copii care poate nici nu există încă. În comparație cu colegii noștri bărbați, mai puține dintre noi aspiră la funcții de conducere. Ne bucurăm că muncind avem independență, dar lăsăm salariile mari și funcțiile importante pe mâna „sexului puternic“. Așa cum spune Lee Ann, preferăm să fim conduse de bărbați.


Multe femei înclină să creadă că puterea este un risc. Această părere nu ar fi atât de tragică, dacă ele ar înțelege că asumându-ți un risc poți câștiga. Când vorbești cu multe femei despre risc, se vede imediat că pentru ele acesta este întotdeuna sinonim cu pericolul de a pierde. Dar tocmai în viața economică o atitudine ezitantă e penalizată prin dezavantaje și pierderi materiale. Orice firma are pe piață unul sau mai mulți concurenți. Aceștia nu dorm niciodată. Numai o politică plină de curaj a firmei poate să ducă la succes. Au succes numai conducătorii dispuși să înfrunte riscuri. Când e vorba de luarea unor decizii, o atitudine ezitantă, așteptările și tatonările duc aproape inevitabil la eșec. 


Chiar și atunci când își investesc banii, femeile vor să meargă la sigur. Ele se decid de obicei pentru o formă de investiție foarte sigură, chiar dacă în felul acesta obțin câștiguri mai mult decât modeste. Ele pun preț numai pe siguranță și nu iau în considerare șansele unei rentabilități mai mari. În plus, femeile se tem ca nu se pricep destul de bine la afaceri și se decid, de aceea, în general, pentru investițiile obișnuite, cu dobânzi sigure, propuse de banca lor. Teama de risc se propagă prin aproape toate domeniile. Ca să evite o decizie greșită, multe femei preferă să aleagă drumul cel mai sigur. 


O altă problemă majoră este faptul că există o permanentă concurență între femei – pe care o remarcăm în media, în companiile noastre, în politică. În felul acesta vom progresa cu viteza melcului. Conform unui studiu francez, pe plan mondial, în ritmul actual vom ajunge la egalitate între sexe în anul 2167.

Cum să spulberăm barierele care nu permit femeilor să ajungă în vârf?

Fiecare dintre strategiile următoare se concentrează pe o îmbunătățire sau pe o schimbare pe care o putem aduce chiar noi:

1. Crezi în tine
Fiecare din noi are în interiorul său o putere infinită care abia așteaptă să iasă afară și să schimbe lumea. Nu trebuie să îți fie frică să visezi măreț, țintește spre lună iar chiar dacă nu vei ajunge acolo, măcar vei fi pe undeva pe drum, printre stele. O analogie a acestei filosofii pentru femeile antreprenoare ar fi: dorește-ți să devii miliardară, daca nu îți reușește, nu te vei putea plânge că ai ajuns o amărâtă de milionară.

2. Investește în educația ta
Dacă vrei să ajungi o antreprenoare de succes, ai nevoie de o educație relevantă în acest domeniu, deoarece educația este cheia către performanță. Calificările obținute în urma educării geniului tău antreprenorial îți vor conferi o încredere mai mare de sine, vor servi drept o dovadă a capacităților tale și îți vor oferi posibilitatea de a crea legături importante cu alte persoane din lumea antreprenorială.

3. Construiește-ți o rețea
Pe lângă faptul că trebuie să fii foarte bună în ceea ce faci, este foarte important, de asemenea, să fii bună la construirea de relații cu oameni care contează. Chiar dacă în ziua de azi majoritatea persoanelor sunt conectate prin internet, este foarte greu să devii remarcabilă în toată acea imensă bază de date interactivă pe care o alcătuiesc rețelele sociale. Dacă tu nu o să întreprinzi ceva care să te facă remarcabilă, cum va afla lumea că exiști? Oamenii vor acorda o importanță mult mai mare celor pe care îi cunosc în persoană, așa ieși din casă sau din biroul tău și începe să cunoaști oameni. Apoi lasă-i și pe ei să te cunoască. Pentru adăuga cât mai multe contacte importante în rețeaua ta te poți înscrie într-o organizație de voluntariat, într-un club de antreprenori, sau poți frecventa diverse târguri și evenimente legate de antreprenoriat.

4. Nu îți propune standarde de neatins – învață să spui nu
Să spui nu este un life skill extrem de important de însușit dacă vrei să devii o antreprenoare de succes. Femeile au, de obicei, dificultăți în a spune nu, fiind mai mult axate pe nevoile celor din jur decât pe ale lor proprii. Doar fiind capabilă să spui nu o să reușești să ajungi în frunte. Desigur, în unele situații este foarte inconfortabil să refuzi să participi la un eveniment sau să ajuți pe cineva, dar trebuie să conștientizezi că o reușită pe termen lung merită suportarea unui disconfort pe termen scurt.

5. Stabilește-ți scopurile cât mai clar și acceptă că nu le poți avea pe toate
Eu cred că fetele trebuie încurajate în a fi ambițioase încă de mici. Dar crezând, în timp ce crești, că e perfect posibil să fii CEO-ul unei companii mari, un medic chirurg genial, o violonistă de succes și să obții toate astea în timp ce ai un soț formidabil, copii perfect echilibrați, timp pentru prietenii și părinții tăi, timp pentru a merge la salon și a face sport în mod regulat –înseamnă să fii sever diziluzionată.
Timpul tău este o resursă extrem de valoroasă. Cum decizi să îl aloci este esențial pentru succesul tău profesional și personal. Dacă știi care sunt prioritățile tale și îți aloci timpul conform acelor priorități, îți vei atinge obiectivele cu mult mai ușor. Totul e despre compromis. Cu cât mai devreme decizi care sunt prioritățile tale, cu atât mai ușor îți va fi să îți faci un plan pentru repartizarea timpului tău și să îl execuți. Află ce anume vrei să obții și de ce îți dorești acest lucru și apoi fă alegerile corespunzătoare.

6. Fii gata să faci mai mult decât face un bărbat
Fiind o femeie, va trebui să adaugi mai multe lucruri de făcut decât un bărbat pe ordinea zilei, săptămânii, lunii și chiar vieței tale. Femeile încă mai sunt responsabilii de bază în ceea ce ține de copii și ele reprezintă aproximativ 90% din toți părinții singuri din lume. De asemenea, ele duc pe umerii lor povara responsabilităților casnice, indiferent dacă lucrează doar soțul, ambii sau chiar doar ele.
Soluția? Trebuie să înveți să externalizezi. Dacă vrei să conduci o afacere excelentă, ai nevoie de niște ajutor excelent. Multor mame nu le place ideea de a-și externaliza îngrijirea copiilor lor către o dădacă, dar aceasta este o altirnativă mult mai bună pentru un copil decât o mamă stresată. O dădacă eficientă te va ajuta și pe tine să devii, la rândul tău, efectivă. Așadar, prioritizează în concordanță cu ce e mai important pentru tine iar după asta externalizează. Fii organizată, mergi după ceea de ce ai nevoie, conservează-ți energia și fii tolerantă și răbdătoare atunci când lucrurile nu sunt făcute atât de bine precum le-ai fi făcut tu de una singură.

7. Promovează-te
Fiecare femeie ar trebui să aloce cel puțin 5% din timpul său pentru a-și crea și executa propria sa campanie de PR. Nu este suficient să fii bună la ceea ce faci – trebuie să te asiguri că lumea știe despre tine. Femeile adesea ignoră acest fapt crezând că autopromovarea nu este inadecvată. Dar o femeie care comunică într-un manieră competentă și caldă va reprima toate îndoielile despre abilitățile sale și își va crește considerabil influența.
De asemenea, asigură-te că folosești internetul în favoarea ta: verifică dacă profilurile tale sunt actualizate la zi și sunt reprezentative pentru calitățile pentru care vrei să fii cunoscută. Folosește internetul pentru a rămâne conectată cu oamenii pe care nu îi poți întâlni în persoană.

8. Nu poți să faci totul de una singură – deleagă
Femeile de succes recunosc că au nevoie de o întreagă echipă de partea lor pentru a reuși. Deci trebuie să angajezi persoanele potrivite, pentru că acestea vor forma piatra de temelie a afacerii tale. Cheia administrării unei echipe este recunoașterea contribuției fiecărui membru. Fii abordabilă și încurajatoare și acceptă că nu poți fi bună la toate. Angajează pe cineva care este bun acolo unde tu nu ești, deleagă taskurile care nu îți aduc plăcere și externalizează ceea ce nu știi să faci bine. Recunoașterea slăbiciunilor tale și tratarea lor decisivă te va pune în fața bărbaților, care niciodată nu și le acceptă pe ale lor.
Implicarea partenerilor în treburile casnice este și ea extrem de importantă. Fii pregătită să accepți că mai puțin decât perfect e destul de bine. Construește-ți acasă o echipă care să te poată salva la nevoie – părinții, alți mebri de familie, prieteni, etc. 

Dacă ești ambițioasă, vei fi capabilă să obții la fel de mult cât un bărbat poate – dar, la fel ca un bărbat, va trebui să faci sacrificii și compromisuri. Să știi care sunt acestea și de ce ai nevoie să le faci – înseamnă deja să câștigi pe jumătate lupta (din capul tău). Restul e doar execuție, care, pentru femei, e cea mai ușoară.

Hai să construim o lume cu adevărat egală!

O lume cu adevărat egală ar fi una în care femeile ar conduce jumătate dintre țările și companiile noastre, iar bărbații s-ar ocupa de jumătate dintre gospodăriile noastre. Cred că aceasta ar fi o lume mai bună. Legile economice și multe studii despre diversitate susțin că, dacă am folosi întreaga rezervă de resurse și talente ale oamenilor, performanța colectivă s-ar îmbunătăți.

Legendarul investitor Warren Buffett afirma că unul dintre motivele marelui său succes a fost faptul că el concurează numai cu jumătate din populație. Toți oamenii de afaceri din lume încă se bucură în mare măsură de acest avantaj. Când vor intra în cursă cât mai multe femei, concurența va crește considerabil. Astfel, se vor doborî mai multe recorduri iar realizările se vor extinde dincolo de acești indivizi, în beneficiul tuturor.

Nu putem ignora diferențele dintre sexe, dar acestea trebuie acceptate și depășite. Egalitatea trebuia de mult realizată și depinde de noi, femeile, să o împlinim până la urmă. În fiecare guvern, în fiecare industrie e nevoie de femei cât mai aproape de vârful piramidei. Sprijinul bărbaților este și el esențial – pentru că ei trebuie să-și asume partea lor de implicare în familie pentru a elibera o parte din timpul femeii. 

Este rău să fii feministă? Este demodat? Unii consideră că da. Cu toate acestea, de dragul bunăstării societății noastre ceva trebuie să se schimbe! Impasul societății actuale, cauzat de exploatarea irațională a resurselor și de neglijarea celei mai importante averi a omenirii – planeta Pământ, cere implicarea femeilor în viața socială și economică la un nivel mult mai ridicat.

Cu pasiunea și determinarea tuturor femeilor, unite, putem schimba lucrurile!

 

P.S. Girls can do anything!
P.S.S. The future is female.

Bibliografie:
1. Ehrhardt, U., 2009, Fetele bune ajung în rai, fetele rele ajung unde vor, București: Nemira, p. 49.
2. Mcgregor, H., 2012, Mrs. Moneypenny’s Careers Advice for Ambitious Women, New-York: Penguin.
3. Sandberg, S., 2016, Lean In. Femeile, munca și voința de a conduce, București: Litera Media Group, pp. 14-20.

Dacă am o grădină și o bibliotecă, am tot de ce am nevoie. De asemenea, cred în puterea gândurilor pozitive și în infinitatea potențialului uman. Îmi mai place să cred că într-o zi voi ajunge să schimb lumea. Sau poate fac asta deja prin încercarea mea de a inspira oamenii să facă mai mult, să fie mai mult.

Daniela Spînu

copywriter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *